Hier en Nu | Leven, werken, leiderschap vanuit bewustzijn

Basis groepstraining

Basis Mindfulness groepstraining

Mindfulness leert je om te gaan met de druk en snelheid van onze hedendaagse westerse wereld. In de Mindfulness Training leer je de 2500 oude meditatie technieken van de Boeddha. Deze technieken zijn voor westers gebruik geschikt gemaakt door onder andere Jon Kabat-Zinn. Hij is de grondlegger van de MBSR ( Mindfulness Based Stress Reduction). Deze training is de basis mindfulness training, de training MBSR en MBCT ( Mindfulness Based Cognitive Therapy) die qua thematiek overal gelijk gegeven wordt.

Wat leer je?

De basis mindfulness training leert je een nieuwe houding aannemen ten opzichte van je gedachten, je gevoel, je gedrag door aanwezig te zijn in het moment met een heldere geest en een ontspannen lijf. Je traint jezelf hoe jij stress, de overload aan gedachten, frustraties en uitdagingen kan aangaan met inzicht, wijsheid & ‘peace of mind’. Je leert je gedragspatronen zien en doorbreken middels acceptatie. Dat geeft rust, vrijheid en geluk in je leven, wat je uitstraalt naar de mensen om je heen. Het geeft je de keuze om je leven te leven op jou manier.

De basis

De 3 pijlers waarop de training rust zijn:
1. Leren je aandacht richten
2. Hier en nu aanwezig zijn
3. Niet hoeven oordelen

Mindfulness is een ervaringleer

Een mindful houding kun je leren door zelf dagelijks te trainen. Je traint je hersenen om een ander deel van je hersenen te gebruiken. Je traint als het ware je aandachtsspier. Dagelijks 10 tot 30 minuten mediteren is de basis van deze training. Zonder eigen beoefening zullen er weinig tot geen inzichten en veranderingen plaatsvinden.

Inhoud Mindfulness trainingsessie

Tijdens de mindfulness training van blancday wordt er gemediteerd, ervaringen van de meditaties en uit het dagelijkse leven worden gedeeld en aan de hand van de ervaring worden teachings gegeven over de mindful zienswijze en wordt er wekelijks een nieuw thema besproken met bijbehorende mindfulness oefeningen om inzicht te krijgen in het thema. De mindfulness thema’s die tijdens een training aan bod komen zijn; de automatische piloot, hindernissen, bewust zijn van adem en lichaam, bij een ervaring blijven, acceptatie, gedachten zijn geen feiten, energie en voor jezelf zorgen, het einde van het begin. De mindfulness trainingen worden in de avond of op aanvraag overdag gegeven.

Mindfulness thema’s

Week 1  – De automatische piloot
Week 2 – Houding en hindernissen
Week 3 – Bewust Zijn
Week 4 – Stress management
Week 5 – Acceptatie
Week 6 – Gedachten zijn geen feiten
Week 7 – Zorgzaamheid
Week 8 – Einde van het begin

Intake

Om een eenduidige gemotiveerde groep samen te stellen en te zorgen dat het voor iedereen duidelijk is wat de training je kan brengen en wat je daarvoor zelf kan bijdragen is er een schriftelijke of persoonlijke intake. Mensen die meer noodzaak hebben aan therapie of individuele begeleiding worden op deze manier doorverwezen.

Meditaties & werkboek

Een paar dagen voor aanvang van de training ontvang je een informatie met geleide meditaties. We werken met meditaties ingesproken door Sabine die je kunt beluisteren via de Insighttimer App of downloaden via Soundcloud. Een werkboek in PDF ontvang je via wekelijks via de mail.

Send