Amsterdam | MO Werkverichting Nederland

Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk

Weten, welzijn en werkplezier met mindfulness.

Wat is Mindfulness?

To be mindful’ betekent ‘opmerkzaam zijn’ of ‘alert zijn’. In een staat van mindfulness ben je bewust van de ervaring zoals die zich hier en nu voordoet, van moment tot moment, zonder oordeel. Een toestand waarin je gefocust, kalm, open en helder bent. De natuurlijke staat van je brein.

Mindfulness bedrijven

Wat  levert Mindfulness op individueel niveau op?

Na afloop van een Mindfulness training kent uw medewerker de techniek van mindfulness en kan er concreet mee aan de slag in het dagelijkse werk en leven. Hij of zij kan beter met stress omgaan, meer ontspannen en dat heeft een positief effect op het werk. Hij of zij voelt zich meer in balans en gezonder. De impact, veranderkracht en creativiteit van een medewerker nemen toe. Hij of zij is meer aanwezig in het hier en nu, en werkt met meer focus en luistert beter en ziet wat nodig is in een gegeven situatie. Deelnemers ontwikkelen meer zelfvertrouwen en ervaren werk als zinvoller en kunnen vanuit meer rust (minder vanuit de emotie) communiceren.

Overheid stimuleert Mindfulness training

In de toolbox duurzame inzetbaarheid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden Mindfulness trainingen ingezet als instrument voor mentale gezonheid een basis onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Gezondheid is onderdeel van de Duurzaam Succes schijf van 5 ter bevordering van werknemers welzijn en duurzame inzetbaarheid geintroduceerd door de overheid in samenwerking met 100 bedrijven die duurzame inzetbaarheid hebben gerealiseerd binnen de organisatie.

Mindfulness training

mindfulness en bedrijven

Wetenschap & mindfulness

We hebben op school niet veel geleerd hoe ons brein functioneert dat is jammer want een beetje basis kennis is heel bepalend om de kapitein van uw eigen schip te zijn in plaats van hormonen en neuronen automatisch met u op de loop te laten gaan.

Neurowetenschappen houden zich veelvuldig bezig met onderzoek naar Mindfulness en het effect op de hersenen. Mindfulness verbetert functioneren van de hersenen. Het verhoogt de grijze stof in gebieden die verband houden met zelfbewustzijn, empathie, zelfbeheersing en aandacht. Het kalmeert de delen van de hersenen die stress hormonen produceren en bouwt aan die gebieden die de stemming verbeteren en die leren bevorderen. Het vermindert zelfs soms het dunner worden van bepaalde gebieden van de hersenen die van nature voorkomt bij het ouder worden. Lees meer.

Privé training voor Management & HR

Directie of hoger kader management kiezen vaak voor een privé traject.

Aanvraag bedrijfsgesprek Mindfulness

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

werkstress beroepsrisico nummer 1

Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress.

Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat daarom de komende vier jaar samen met werkgevers en werknemers werkstress verder bespreekbaar maken en aanpakken.

Taboe

De focus ligt op stress en niet op vitaliteit omdat het in de meerderheid van bedrijven nog steeds een taboe is om uit te spreken dat je stress of spanning ervaart.

Stress onder werknemers

Mindfulness op het werk door Blancday

De samenstelling van de training bestaande uit wetenschappelijke feiten, praktische vaardigheden en een fun approach met mooi vormgegeven producten maakt de training van blancday  laagdrempelig en aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Juist InCompany trainingen samen met collega’s maakt dat een bewuste mindful houding makkelijker herkend en erkend wordt en zo organisch onderdeel wordt van de eigen bedrijfscultuur.

Kwaliteit

Workshops, trainingen en begeleiding worden gegeven door professionele gecertificeerde trainers van de VVM.

Prijs

Transparant en laag: InCompany basisprogramma vanaf 300,- p.p. + onderhoudsprogramma 75,- p.p..Naast het basisprogramma zijn er introductie workshops & mindfulness bootcamp projecten.

Educatief

Bijscholing n.a.v wetenschappelijk onderzoek: wat gebeurt er in je brein onder spanning en welke invloed kun je uitoefenen op deze processen?

Vaardigheidstraining

Leer door eigen ervaring middels simpele dagelijkse formele en informele oefeningen.

Fun en vormgeving

Plezier en genieten maakt trainen makkelijker, leuker en daarmee succesvoller.

Send