Hier en Nu | Leven, werken, leiderschap vanuit bewustzijn

Mindfulness Bootcamp

mindfulbizz logo

1 werkweek, 1 groot verschil

Wetenschappelijk gezien is het duidelijk dat er vele voordelen zijn om mindfulness binnen bedrijven aan te bieden. Zoals verbetering van fysieke gezondheid, mentale veerkracht, focus, creativiteit en emotionele intelligentie. Wil je hierover een helder artikel lezen kijk dan hier: wetenschap en mindfulness binnen bedrijven.

mindful revolution Time magazine

mindful revolution Time magazine

Een Mindfulness Bootcamp week

Wil je weten hoe de mindfulness brug succesvol geslagen kan worden binnen de organisatie waar jij werkt? Deze In Company weektraining spreekt de taal van het bedrijfsleven in de vorm van een stevige transformatieve ervaringsweek waarin je ook gewoon werkt! Samen met je team/afdeling 1 week dagelijks een uur mindfulness teaching & meditatie voor je begint met je werk. Een focus dagopdracht, een mindfulness app ter ondersteuning en een aantal korte individuele implementatie sessies op je werkplek gedurende de week. Inspiratie video’s voor de liefhebbers om thuis na werk te bekijken en we sluiten de week heel bijzonder af met het hele team/afdeling.

De ontwikkeling van mindfulness bootcamp door het bedrijfsleven

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met jonge en senior executives uit het bedrijfsleven ( de financiële wereld, de wereld van koffie, kleding, advocatuur en vervoer) mensen die zelf modern en mindful in het leven staan en een Mindfulness Training bij ons hebben gevolgd en de brug willen slaan naar de werkvloer. Daar waar een groot deel van je leven zich afspeelt!

Wat levert het op?

Deze training geeft jou en je team inzicht en praktische tools hoe een heldere geest, een ontspannen lichaam en vriendelijke houding een verschil maken in de dagelijkse kwaliteit van je (werkende) leven. Hier profiteer je van als werknemer en werkgever. Voor de collega die het gevoel heeft onder hoge spanning of stress te staan komt er inzicht in hoe grenzen te ervaren en te ontspannen. De high potential leert buiten zijn gebaande paden gaan en een creatiever veld aanboren en hoe communicatieve vaardigheden te verbeteren zijn. De piekeraar leert een andere houding aannemen ten opzichte van het vele denken en de emotionele collega ziet en voelt het effect van eigen gedrag.

Waarom de naam Bootcamp?

Dagelijks trainen om je geest helder te houden vergt ook iets van je. Inzet en doorzettingsvermogen en concentratie. Vandaar bootcamp! Je leert tijdens deze week hoe je inzet, doorzettingsvermogen en concentratie kunt inzetten vanuit een positieve houding in plaats van jezelf te dwingen en spanning op te bouwen. Mindfulness en dagelijkse aandachtsoefeningen brengen focus en het leert je in het moment verantwoordelijkheid nemen voor het effect van je houding, gedachten, gevoel en gedrag. ‘Niet geïrriteerd reageren of dichtklappen als de feedback op jou verhaal anders is dan gepland maar opmerken dat je geïrriteerd bent, voelen dat die ‘state of mind’ er is, acceptatie van de situatie en zien wat de patronen zijn die er spelen en kiezen voor een wijze reactie.’ Gevolg is minder spanning en stress, ruimte voor ‘zijn wie je bent’ ofwel een authentieke houding, kracht door visie en kwetsbaarheid en een heldere communicatie wat resulteert in open en oprechte connecties met de mensen ( collega’s, klanten, vrienden ) om je heen, wat niet alleen prettig voelt maar zakelijke kansen biedt op een duurzaam niveau.

Focus en keuze

Concreet zie je mindfulness ( bewustzijn ) of mindlessness ( automatisch volgens je oude patronen reageren ) terug in de gesprekken met collega’s en klanten. Voel je je ontspannen, is er contact en ruimte voor wat er speelt bij jou en de ander? Of ben je aan het duwen, trekken, vechten of vluchten? Je gedrag opmerken en niet hoeven veroordelen vergt training maar je begrijp misschien nu hoeveel je dat kan opleveren. Het geeft je een keuze. Het zijn de meetings en werkoverleggen die met een mindful approach meer gefocust zijn. Helder. Bewust zijn wat er hier en nu speelt in een groep en dat vriendelijke durven benoemen. Altijd beginnen met dat wat er nu is. Met een heldere visie en doelen op de achtergrond in je hoofd en met de wetenschap en de moed om deze los te laten als dat nodig is. Niet doorduwen maar openen en gebruik maken van elkaar. Vertrouwen. Geduld. Gemak. Succes is een natuurlijk open houding, je voelt het wanneer het er is. Hard werken is prima, maar graag zoals de topsporters het noemen, in de flow.

Hoe kan een bootcampweek eruit zien? Werkwijze & kosten indicatie.

Voorbeeld MFN Bootcamp
1. Schriftelijke uitnodiging. Deelname op vrijwillige basis. Met de eerste 10 aanmeldingen gaat Bootcamp van start. Collega’s die spanning of stress ervaren en de high potentials zullen zich als eerste aanmelden.
2. Individuele focus dag: de blancday vooraf gaande aan de Blanc MFN Bootcamp week.
3. MFN Bootcampweek
maandag t/m vrijdag
08.30 – 09.30 uur. Mindfulness training.
12.30 – 13.00  uur.  Lunchwalk.
Tussendoor 2 x 30 minuten individuele begeleiding. Dagopdracht in de mail. Sms/What’s app alerts. Inspiratie video voor thuis.
Vrijdag 14.00 – 17.00 uur afsluitende verdiepingsmiddag buiten op locatie + cadeautje ( mp3 stick met dagelijkse meditaties & inspiratie).
4. Borrel en of etentje.
5. Geïnteresseerden medewerkers kunnen zich aanmelden voor de mindfulness 8 weekse training InCompany of op open inschrijving.

Kosten

BE-day inividuele introductiedag, box, online persoonlijk account + persoonlijk coachgesprek. €175,- p.p.
Bootcamp voor 10 personen onder begeleiding van 1 trainer € 2500,- ( exclusief locatie kosten en borrel/eten vrijdag programma
Opvolging bootcamp: Incompany Mindfulness 8 weekse basis training €4900,- max. 15 deelnemers. Op open inschrijving groepstraining €495,- eu pp.

Bootcamp is een basis, daarna…

Deze training is een zeer grondige kennismaking met mindfulness, waarvan je de essentie nooit zult vergeten. Je traint je brein middels meditatie en zoals je je lijf onderhoudt door te sporten helpt regelmatige meditatie je geest in gezonde staat te houden. Zoals topsporters mentale aandachtstraining hebben geïntegreerd en zoals vele succesvolle leiders dagelijks mediteren zo kunnen jij en je collega’s ook kiezen om mentaal fit te blijven door na de bootcamp regelmatig te mediteren op de manier die bij jou past. Als de bootcamp bevalt kun je kiezen voor het Mindful Company programma; 1 bedrijf, 1 jaar, 1 groot verschil! Voor 500 euro per werknemer kun je in dit jaar een solide basis maken in de omgang met verandering, stress en spanning en daarmee de focus leggen richting vitaliteit, creativiteit en het inzicht dat je op ieder moment een keuze hebt in je manier van handelen.

Afname ziekteverzuim. De investering verdient zichzelf terug.

Dat ziekteverzuim afneemt, mensen die niet op hun plek zitten weg durven gaan en de algehele werksfeer en creativiteit excelleert is een bijkomend gevolg. Grote kans dat je deze effecten uiteindelijk terug ziet in de cijfers. Dat maakt investering in mentale training van je medewerkers niet alleen zeer zinvol en leuk maar ook financieel voordelig.

Maar first things first!

Coffee of contact?

Als je nieuwsgierig bent naar deze Mindful Bootcampweek laat het weten, dit is een super leerzame en inspiratie week op maat,  Sabine en/of of een van haar partners van MindfulBizz drinkt er graag samen met jou een kop koffie op!

Sabine van der Post
Info@Mindfulbizz.nl
06.34.22.69.72

mindfulbizz logo

[/vc_column][/vc_row]
Send