Amsterdam ZuidAs, Amsterdam Oost, Amsterdam Centrum.

Sabine van der Post

Oprichtster van Blancday & Mindfulnessreis.nl en partner Mindfulbizz, mindfulness trainer, facilitator & coach: Sabine

13bd17d

Mijn naam is Sabine van der Post,  oprichter van BE-day en gecertificeerd Coach & Mindfulness trainer. Ik begeleidt met veel plezier zowel particuliere individuen en groepen als bedrijven, waaronder de Nationale Politie, Effectory, Amnesty, Grrrr, De Kompaszaal, huisartsen, bankiers, advocaten, kunstenaars, muzikanten en huismannen en vrouwen, pensionado’s e.vele a!

“Mindfulness leert me om het alledaagse leven te waarderen zoals het is. Om het leven en uitdagingen aan te gaan vanuit een wijs, vriendelijk perspectief. Ik hoef niet vast te houden aan gedachten, stress, twijfel of pijn. De meditatie techieken en mindfulnessleer geven mij dat inzicht, dat wil ik graag door geven!”

Bedrijfsleven & achtergrond

De afgelopen 20 jaar heb ik werk en levenservaring opgedaan binnen diverse functies in het bedrijfsleven in Nederland en Zwitserland; van serveerster tot wholesalemanager Esprit Women Nederland en lid van het Esprit management team. Ik heb ervaren wat het is om vast te zitten in gedachten, in een baan, in de illusie van veiligheid en succes van geld en status. Hoe je langzaam van jezelf af kan drijven door najagen van kleine dagelijkse kicks en bevestiging van buitenaf. Ik heb genoten van alle facetten, de feesten, de excessen en overwinningen en geleerd van de valpartijen, de hardheid, de overtuigingen en oordelen van en over mijzelf en anderen, ze hebben mij gebracht waar ik nu ben en het zijn nu mooie verhalen. De stress en angst en ontkenning die gepaard gaat met onbewust leven en volledige identificatie met gedachten, het jezelf isoleren of je laten sturen door zelfkritiek gun ik niemand. In 2010 startte ik in Amsterdam mijn eigen bedrijf om mensen op een laagdrempelige, leuke en veilige manier bewust te maken van de simpele kracht van jezelf. Gebaseerd op eeuwen ouden wijsheden uit het Boeddhisme onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek: Mindfulness. Met veel plezier geef ik de 8 weekse mindfulness training voor particulieren in Thrive en De Nieuwe Yoga School en ben ik voornamelijk veel  bezig in het bedrijfsleven samen met mijn topcollega\s van Mindfulbizz.

Mindfulnessreis

De mindfulnessreizen naar Las Negras zijn echt pareltjes in het jaar. Fantastisch om met de mooie en spontane Mick &  Yvon, inspirende yoga docente Lucy een paar weken per jaar te kunnen werken en leven in Andalusie. Iedere week is weer anders en mooi om mensen met zo veel verschillende verhalen en achtergronden te ontmoeten en werkelijk te leren kennen. De mix tussen mindfulness, yoga, beeldhouwen en natuur ervaren deelnemers als bijzonder weldadig. Helaas woont niet iedereen in de buurt van Amsterdam maar vele zie ik bij herhaling terug in Andalusie. Geen enkel retreat is gelijk en het is ook een oer natuur prachtplek. Alleen daarom al heerlijk om te zijn. Dankbaar ben ik voor deze mooie kernweken.

BE-day

Naast trainen en coachen ontwikkelde ik tot 2016 de BE-day’s, het idee achter de BE-day is om jezelf een bewustzijnsdag te geven om uit je automatische piloot te stappen en je weer te realiseren wat waardevol voor je is en waar je tegenaan loopt. Zo geef je jezelf weer lucht, ruimte om te genieten en stappen op je alledaagse levenspad  te zetten die bij je passen en je gelukkig maken. Een ander achterliggend idee is dat er zoveel boeken geschreven over mindfulness maar mindfulness is een ervaringsleer. Met een BE-day ervaar je wat mindfulness is, je neemt tijd om te voelen en krijgt tools door de kaarten, audio en video’s om je te realiseren wat een bewuster leven voor je kan betekenen. Ik vind het heerlijk om BE-day’s te ‘ontwerpen’ en mensen een super inzichtsdag te geven met zichzelf. Sinds september 2015 is het concept uitgebreidt met BE-specialisten en kun je kiezen hoe je je BE-day wil verdiepen. Met prive workshops mindfulness, yoga, bewust eten en we zijn nog steeds aan het uitbereiden. Wat ik maak is als het ware een spiegel, je ziet jezelf en leert zowel moedig als mild te zijn en te glimlachen om wie je bent in al je schoonheid, gekkigheid en je zwarte randjes. Zo creëer je keer op keer weer ruimte voor een keuze. De Be-day’s worden momenteel alleen nog aan vaste zakelijke klanten aangeboden op aanvraag.

Essentie

Hier en nu het doorzien van mijn patronen – zoals het altijd goed willen doen, en reageren vanuit irritatie, boosheid, twijfel of onzekerheid. Dat kunnen zien en realiseren dat dat mijn geconditioneerde aard is. Wat een vrijheid! Ik hoef niet te reageren of als ik het wel heb gedaan ok, dit is wat het is. Realiseren dat ik met ‘niet oordelen’ mijn brein op een positievere onderhoudt dan met negatieve gedachten. Zo steeds vrijer kunnen leven, de kracht van vriendelijkheid en compassie ervaren. Een basis staat van vreugde, vrolijkheid ervaren en zo genieten van mijzelf, Frits en Jim, familie en vrienden en onbekenden op deze fantastisch mooie aardbol, iedere dag, ieder moment weer kunnen schakelen naar zijn met wat er nu is, open, onbevangen en nieuwsgierig, dat is mijn passie, dat is de essentie van leven voor mij.

Educatie

Zelf management & bewustzijns ontwikkeling

2016- Verdiepingsopleiding Mindfulness Trainer bij Centrum voor Mindfulness
2015 Workshop Loslaten – Jan Bommerez
2013 Keyworks Karin Rekvelt – Mindfulness Based Compassionate Living
2011 Seetrue – Mindfulnesstrainer MBSR & MBCT
2011 De Waardt – Biografic work in coaching
2011 Thailand Steve & Rosemary Weissman – Vipassana retreat
2010 Alba Academie – Post HBO Leadership & coaching
2010 Seetrue – Training Mindfullness MBSR & MBCT
2009 Thailand LisuHill – Vipassana meditation retreat
2008 Tink Serval – Reiki 1 & 2
2006 Tink Serval – Meditation Course
1993 Silva Switserland – Basic intuïtion & inner awareness

Business & management educatie

2010 Beeckestein businesschool – Post HBO Digital Marketing
2008 B-you – Management & coaching
2007 Nyenrode & Elsevier retail – Top Retail marketing
1996 HBO – Vp&I Voorlichting Publiciteit & Informatie
1993 Hotelschool Amsterdam / Switserland

Werk situatie

Huidige situatie

2015 Partner en Mede oprichter MindfulBizz | ZuidAs Amsterdam
2012 Owner Corporate Mindfulness – mindfulness training & coaching in business
2011 Freelance mindfulness trainer Police Amsterdam
2010 Owner Blancday – professional mindfulness training & coaching, blancday’s & retreats

Verleden

Esprit Europe
2009 Wholesale Manager Woman Netherlands
2007 Wholesale Manager EDC Woman, Men, Accessories Netherlands
2003 Assistant Wholesale Country Manager Benelux
2000 Office & Showroom Manager
1996  Esprit Caffe waitress

Het is een mooi verhaal! That’s all it is.

Mindfulness Nederland

kaart Nederland mindfunless

Bevriende, ervaren en professionele Mindfulness trainers

Mindfulness Almere en Amsterdam – Meike van Tilburg

Mindfulness Alkmaar en Amsterdam – Olga van de Velde

Mindfulness Haarlem en Amsterdam – Leonie van Stekelenburg

Mindfulness Groningen – Mariëtte Huibrechtse

Mindfulness Den Haag & Wassenaar – Suzan van der Goes

Mindfulness Utrecht – Bram Manck

Mindfulness Hoorn – Kees Dullemond

Send