Amsterdam | MO Werkverichting Nederland

Sabine van der Post

sabine van der postMijn naam is Sabine van der Post,  oprichter van MO werkverlichting, Blancday en gecertificeerd Coach & Mindfulness trainer. Mijn passie is het leven leren kennen en de lichtheid ervaren van loslaten van geconditioneerde ego patronen. Ik houd van de mix wetenschap en oude contemplatieve wijsheden. Bestudeer de Bhagavat Gita en houd van het verzinnen van praktische implementaties in mijn -werkende- leven samen met de cursisten in mijn trainingen. Met de partners van MO zijn wij met een unieke beweging bezig om mindfulness mainstream te maken op de werkvloer. Daar ligt mijn werk! Mindfulness implementeren op de werkvloer is  altijd een co creatie met de organisatie en de deelnemers; te gek! Ook houd ik van woorden, schrijven, beelden maken. In mijn hart bevindt zich een *kinder*boek. Meerdere zelfs wel!

Hoewel ik met plezier particuliere individuele trainingen en groepen begeleidt. Is mijn focus Mindfulness en bewustwording brengen in Organsaties. Grondige ervaring met lange termijn projecten heb ik daarmee bij de Nationale Politie, Effectory, CBRE en AH Online.

“Mindfulness leert me om het alledaagse leven te waarderen zoals het is. Om het leven en uitdagingen aan te gaan vanuit een wijs, vriendelijk perspectief. Ik hoef niet vast te houden aan gedachten, stress, twijfel of pijn. De meditatie techieken en mindfulnessleer geven mij dat inzicht, dat wil ik graag door geven!”

Bedrijfsleven & achtergrond

De afgelopen 20 jaar heb ik werk en levenservaring opgedaan binnen diverse functies in het bedrijfsleven in Nederland en Zwitserland; van serveerster tot wholesalemanager Esprit Women Nederland en lid van het Esprit management team. Ik heb ervaren wat het is om vast te zitten in gedachten, in een baan, in de illusie van veiligheid en succes van geld en status. Hoe je langzaam van jezelf af kan drijven door najagen van kleine dagelijkse kicks en bevestiging van buitenaf. Ik heb genoten van alle facetten, de feesten, de excessen en overwinningen en geleerd van de valpartijen, de hardheid, de overtuigingen en oordelen van en over mijzelf en anderen, ze hebben mij gebracht waar ik nu ben en het zijn nu mooie verhalen. De stress en angst en ontkenning die gepaard gaat met onbewust leven en volledige identificatie met gedachten, het jezelf isoleren of je laten sturen door zelfkritiek gun ik niemand. In 2010 startte ik in Amsterdam mijn eigen bedrijf om mensen op een laagdrempelige, leuke en veilige manier bewust te maken van de simpele kracht van jezelf. Gebaseerd op eeuwen ouden wijsheden uit het Boeddhisme onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek: Mindfulness. Met veel plezier geef ik de 8 weekse mindfulness training voor particulieren in Thrive en De Nieuwe Yoga School en als gezegd ben ik voornamelijk veel  bezig in het bedrijfsleven samen met mijn topcollega’s van MO werkverlichting.

Essentie

De weg uit EGO ( geconditioneerde patronen) naar licht leven in dit moment, ( nu dus terwijl je zit te lezen! ) vanuit en voor een groter geheel.

Hier en nu het doorzien van mijn patronen – zoals het altijd goed willen doen, en reageren vanuit irritatie, boosheid, twijfel of onzekerheid. Dat kunnen zien en realiseren dat dat mijn geconditioneerde aard is. Daar heb ik nog iets te leren, daar zie ik nog niet helder. Wat een vrijheid! Op het moment dat ik realiseer is er een punt van keuze. Daarmee komt verantwoordelijkheid. Realiseren dat ik met ‘niet oordelen’ en bewust inzetten van harkwaliteiten mijn brein gezonder onderhoudt dan met negatieve gedachten. Middels meditatie train ik. Wetenschap laat midels neurologisch onderzoek zien wat meditatie doet voor een mens. Hierover is nog niet veel bekend bij de massa. Door meditaite train een mens om los te komen uit identificatie met denken en emoties. Zo steeds vrijer en voller kunnen leven, de kracht van vriendelijkheid en compassie ervaren. Een basis staat van vreugde, vrolijkheid ervaren en zo genieten van mijzelf, Frits en Jim, familie en vrienden en onbekenden op deze fantastisch mooie aardbol, iedere dag, ieder moment weer kunnen schakelen naar zijn met wat er nu is, open, onbevangen en nieuwsgierig het leven door mij heen laten stromen. De lichtheid in mijzelf ervaren juist ook om kleine en grote moeilijke beslissingen te kunnen en durven nemen. De lichtheid in andere kunnen zien. Mijzelf en de mensen om mij heen helpen vrij te komen uit de onzichtbare gevangenis van reactiviteit op prikkels om ons heen, verslaving aan denken en ik-gericht handelen. Ik hoop dat ik bij kan dragen aan een stapje in de evolutie, om onze maatschappij te bewegen naar een samen bouwen aan inzicht, kennis over menszijn, liefdevolle gezondheid en welzijn voor onzelf en elkaar. Om ons te verbinden in plaats van af te breken vanuit onwetendheid. Organisaties zijn prachtige instituten om dit te delen en jou werkende deel van je leven een mooie leerschool in bewustwording. Dit is mijn passie, dit is de essentie van leven voor mij.

Het is een mooi verhaal! That’s all it is.

Educatie

Zelf management & bewustzijns ontwikkeling

2018 -2019 Bhagavat Gita Study Group De Nieuwe Yoga School
2018 – Summerschool Centrum voor Mindfulness
2017 – Mindful Communication – S. Chapman
2016- Verdiepingsopleiding Mindfulness Trainer bij Centrum voor Mindfulness
2015 Workshop Loslaten – Jan Bommerez
2013 Keyworks Karin Rekvelt – Mindfulness Based Compassionate Living
2011 Seetrue – Mindfulnesstrainer MBSR & MBCT
2011 De Waardt – Biografic work in coaching
2011 Thailand Steve & Rosemary Weissman – Vipassana retreat
2010 Alba Academie – Post HBO Leadership & coaching
2010 Seetrue – Training Mindfullness MBSR & MBCT
2009 Thailand LisuHill – Vipassana meditation retreat
2008 Tink Serval – Reiki 1 & 2
2006 Tink Serval – Meditation Course
1993 Silva Switserland – Basic intuïtion & inner awareness

Business & management educatie

2019 MO Netwerk Activatie
2010 Beeckestein businesschool – Post HBO Digital Marketing
2008 B-you – Management & coaching
2007 Nyenrode & Elsevier retail – Top Retail marketing
1996 HBO – Vp&I Voorlichting Publiciteit & Informatie
1993 Hotelschool Amsterdam / Switserland

Send