Amsterdam ZuidAs, Amsterdam Oost, Amsterdam Centrum.

Privé Mindfulness basis training

Privé Mindfulness basis training

De blancday mindfulness trainingen zijn basis mindfulness trainingen die internationaal faam dragen onder de noemer MBSR ( Mindfulness Based Stress Reduction) en MBCT( Mindfulness Based Cognitive therapie). Deze mindfulness training kan ook individueel gevolgd worden. Meditatie is de techniek die je leert om zelf de voordelen van mindfulness te ervaren. Mindfulness is een ervaringsleer en het thuis in je dagelijks leven oefenen vormt de basis van de training.

Wat leer je in deze training?

Mindfulness leert je om te gaan met de druk en snelheid van onze hedendaagse westerse wereld. In de Mindfulness Training leer je de 2500 oude meditatie technieken van de Boeddha. Deze technieken zijn voor westers gebruik geschikt gemaakt door onder andere Jon Kabat-Zinn. Je leert hoe je ze kunt toepassen in je dagelijks leven.

Wat leer je? Je leert een nieuwe houding aannemen ten opzichte van je gedachten, je gevoel, je gedrag. Je traint jezelf hoe jij stress, overload aan gedachten, frustraties en uitdagingen kan aangaan met inzicht, wijsheid & ‘peace of mind’. Je leert je gedragspatronen zien en doorbreken. Dat geeft rust, vrijheid en geluk in je leven, wat je uitstraalt naar de mensen om je heen.

Inhoud van de training

Bij een individuele mindfulness training houden we de opzet van 8 sessies en inhoud van de groepstraining aan. Iedere sessie duurt 1.5 uur en vindt in principe plaats op locatie bij trainer Sabine van der Post. We mediteren en bespreken je ervaringen van de meditatie en de ervaringen uit je dagelijkse leven worden besproken vanuit het mindfulness kader. Wekelijks bespreken we een nieuw thema met bijbehorende mindfulness oefeningen om inzicht te krijgen in het thema. De mindfulness thema’s die tijdens een training aanbod komen zijn; de automatische piloot, houding en hindernissen, bewust zijn van adem en lichaam, stressmanagement, acceptatie, gedachten zijn geen feiten, zorgzaamheid, het einde van het begin.

Persoonlijke aandacht en eigen tijdsplanning

Het voordeel van privé training is er dat er meer aandacht voor persoonlijke vraagstukken is. Individuele mindfulness sessies geven meer ruimte voor heling van (oude) wonden middels het begeleiden van het doorvoelen van emoties die door door gedachten over gebeurtenissen uit het verleden getriggert worden. Ook kunnen de sessies op flexibele tijden worden ingepland eventueel op werklocatie.

Locatie

De individuele mindfulness trainingen worden in principe bij trainer Sabine van der Post in de stuurhut van het schip aan Borneokade 76  in Amsterdam geven of desgewenst tegen meerprijs aan huis, bij puur studio of op een werklocatie.

Kosten

8 mindfulness trainingen van 1.5  uur.

€ 595- particulier. (  €75,- per sessie)
€ 960- werkgever. (  €120,- per sessie)

Mochten deze prijzen niet haalbaar vanwege je financiële situatie schroom niet om telefonisch contact op te nemen met Sabine om de mogelijkheden te bespreken.

Intake

Lijkt een mindfulness training je iets voor jou? Zeker met een privé training is het belangrijk dat het klikt met je trainer. Je kunt een kennismakings en intake sessie boeken van een half uur tot een uur. De kosten hiervoor bedragen €35,- welke van je de trainingskosten worden afgehaald als je een traject boekt.

Ervaringen

Gezien mijn onregelmatige werktijden en de vele reizen die ik maak als violiste koos ik voor een individuele training bij Sabine. Ik heb genoten van de inzichten, de vriendelijke lichte aanpak en toch ook de continue krachtige motivaties en het vertrouwen om mij te openen voor kanten die ik moeilijker vindt. Vooral in het minder oordelen naar mijzelf en anderen merk ik een enorme energiewinst en prettiger contact met mensen om mij heen. – Anoniem vrouw

Mijn wens was binnen korte tijd grondig te ervaren of mindfulness bij inderdaad de veel geprijsde voordelen kon opleveren. Dagelijks mediteren viel mij zwaar maar in 8 weken tijd is er toch iets veranderd in de manier waarop ik mijn werk en prive aanvlieg. Ik merk dat ik minder reactief ben en de mini meditaties op het werk geven meer kwaliteit aan gesprekken en beslissingen. Nog steeds probeer ik dagelijks te mediteren, dat dat niet altijd lukt veroordeel ik niet en dat houd de lol er ook een beetje in. – Frans L

Goede cursus. Veel opgestoken. Rust bij mijzelf. Aanrader is de investering meer dan waard – Jensen G.

Sabine kwam wekelijks langs op mijn veranderende werklocatie, de lessen waren zeer inspirerend. Grote complimenten voor je aanpak en vriendelijke volharding. Sabine vertelt niet over mindfulness, ze straalt het uit.  Met humor en kracht. – Gerard B.

Definition Mindfulness

Send